Student

Student kan batterij inleveren in Forum

In Forum is een verzamelbak neergezet om lege batterijen in te zamelen. Het initiatief komt van de Student Council, omdat met name veel internationale studenten niet weten dat batterijen in Nederland apart worden ingezameld.
Marijn Flipse

‘Ondanks dat Wageningen University drie keer op rij is benoemd als meest duurzame universiteit van Nederland, was er geen plek op de campus waar studenten hun lege batterijen konden weggooien zodat deze gerecycled konden worden’, legt Yanina Willet van de Student Council uit. InForum staat sinds kort naast de lift een bak waar lege batterijen in kunnen worden gedeponeerd.

‘Het is belangrijk voor internationale studenten om te weten dat wij batterijen apart inzamelen. Want nu gebeurt het vaak dat deze gewoon tussen het restafval terechtkomen. Het is fijn dat er een verzamelpunt is op de universiteit waar studenten hun lege batterijen kwijt kunnen. Ook voor Nederlandse studenten is een verzamelpunt op de universiteit handiger dan in de supermarkt, omdat ze daar over het algemeen minder vaak komen.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.