Wetenschap
Onderzoek
Video

Wieger Wamelink wint de Klokhuis Wetenschapsprijs (video)

Ecoloog Wieger Wamelink heeft de Klokhuis Wetenschapsprijs gewonnen. Zijn onderzoek naar eetbare groenten op Mars sprak een jury van kinderen én de redactie van het populaire wetenschapsprogramma het meeste aan.
Vincent Koperdraat

In het culturele centrum LUX in Nijmegen moest de buitenaardse landbouw van Wieger Wamelink het opnemen tegen vijf andere onderzoeken. Andere genomineerde projecten gingen bijvoorbeeld over robots in de klas en waarom mensen huilen.

Het is de eerste keer dat de Klokhuis Wetenschapsprijs is uitgereikt. Als onderdeel van de prijs gaat het tv-programma een aflevering maken over het kweken van groenten op Mars.

Meer over dit onderwerp

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.