Student
Nieuws

Studenten delen kamers wegens kamertekort

Kamertekort aan het begin van het academisch jaar heeft ertoe geleid dat een aantal studio’s in Campus Plaza gedeeld wordt door twee internationale studenten. Dat bevestigen woordvoerders van Idealis en DUWO. Dit concept van gedeelde kamers, dat lijkt op het systeem in veel andere landen, is nieuw voor WUR-studenten.
Jessica Bernard

Campus Plaza, de recentste toevoeging aan de Wageningse studentenhuisvesting, telt 440 zelfstandige studio’s. Huurders mogen van eigenaar DUWO een tweede persoon in onderhuur nemen. Vanwege de kamerschaarste aan het begin van dit academisch jaar zijn meerdere internationale studenten door Idealis ingelicht over deze mogelijkheid. Hellen Albers van Idealis legt uit: ‘Het was een grote uitdaging voor ons om alle internationale studenten op tijd te huisvesten.’ Dit leidde ertoe dat de organisatie studenten doorverwees naar DUWO-huisvesting. Bovendien werden internationale studenten gewezen op de mogelijkheid om te delen. Voorwaarde was wel dat de kamergenoot ook een internationale student moest zijn die op een kamer wacht.

Een kleine groep internationale studenten maakte gebruik van deze mogelijkheid; zij delen nu kamers van 21m². Het exacte aantal is niet bekend, vertelt Marja Weverling van DUWO, aangezien de organisatie het contract slechts met één van de twee bewoners tekent. Het staat hem of haar dan vrij om een tweede persoon te huisvesten.

Sommige studenten die een kamer in Campus Plaza delen, zijn blij met de lagere huur die ze betalen, anderen hekelen het gebrek aan ruimte en het feit dat ze zelf voor vloerbedekking en meubels moesten zorgen. De studenten kunnen op kamers van Idealis reageren terwijl ze bij DUWO zitten en kunnen verhuizen zodra ze een andere kamer toegewezen krijgen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.