Student

WUR-studenten helpen Amsterdammers in beweging te komen

Studenten van Wageningen University & Research willen bewoners van Amsterdam meer laten bewegen. Het gaat om een project van de gemeente Amsterdam dat wordt uitgevoerd in samenwerking met het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS).
Marijn Flipse

Een groep van ruim veertig studenten van de master Health & Society denkt via vier verschillende opdrachten mee over praktische oplossingen voor de stad Amsterdam. Er wordt onder andere gekeken hoe het kan dat het percentage fietsende scholieren in Amsterdam lager ligt dan buiten de stad. De gemeente wil samen met de studenten bekijken hoe zij deze groep meer aan het fietsen krijgt.

Het AMS is een nieuw wetenschappelijk instituut waarin verschillende universiteiten waaronder WUR samenwerken om oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen voor een stad als Amsterdam. ‘Dit project illustreert de meerwaarde van de samenwerking. Het is voor studenten een mooie manier om in aanraking te komen met actuele vraagstukken, maar ook de stad is er bij gebaat’, vertelt Bas Breman, onderzoeker bij de Wageningen University & Research en projectmanager bij AMS Institute. ‘Naast literatuur die de studenten over de onderwerpen hebben opgezocht zijn ze ook al Amsterdam in geweest om te zoeken naar praktische oplossingen.’

De studenten krijgen zes weken de tijd om aan het samenwerkingsproject te werken. Eindoktober zullen alle bevindingen tijdens presentaties te zien zijn.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.