Wetenschap
Ultra

5 seconden

Voedsel dat minder dan vijf seconden op de vloer heeft gelegen, kun je nog veilig eten. Die vuistregel is een fabeltje, blijkt uit microbiologisch onderzoek aan de Amerikaanse Rutgers University. Besmetting hangt naast de contacttijd minstens zo sterk af van het soort eten en het materiaal van de vloer. Hoe natter het eten, hoe sneller…

Loopje

Wandel een stukje en ik vertel je hoe agressief jij bent. Dat kan, beweren psychologen van de universiteit van Portsmouth. Zij toonden een verband aan tussen de manier van lopen en agressie. Agressieve mensen lopen met meer torsie – draaiing tussen boven en onderlijf. De psychologen opperen om agenten te trainen in het herkennen van agressieve personen. Halt, uw loopje staat me niet aan meneer!

Beugel

Spaanse en Oostenrijkse onderzoekers hebben een verband aangetoond tussen scheefstaande tanden en de balans van het lichaam. Hoe rechter de tanden staan, hoe beter de balans. Het effect treedt vooral aan het licht bij vermoeidheid. De psychologen bevelen topsporters daarom aan eens naar hun gebit te laten kijken. Waar een beugeltje al niet goed voor is.

Selfie

Van regelmatig een selfie maken, word je een gelukkiger mens. Dat hebben onderzoekers van de universiteit van Californië ontdekt. Eén foto van jezelf per dag is al genoeg voor een effect. Je moet er dan wel lachend op, anders werkt het niet. Leuker nog, bij anderen werkt het ook. Stuur iemand een foto waarvan jij denkt dat hij of zij er blij van wordt en… hij of zij wordt blij. Echt wetenschappelijk aangetoond.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.