Wetenschap
Biologie

Tim Hofmeester bij TEDxEde

De Wageningse onderzoeker Tim Hofmeester treedt volgende maand op bij TEDxEde. Hij gaat vertellen waarom de kleine vleesetende beestjes in onze omgeving een belangrijke bijdrage leveren aan de balans in de natuur.
Albert Sikkema

Hofmeester promoveert momenteel bij de leerstoelgroep Entomologie. Hij kijkt naar de interacties tussen de schapenteek, de ziekte van Lyme en de gastheren die de ziekte overdragen. Hofmeester wil bijvoorbeeld weten of de samenstelling van de zoogdieren in onze bossen invloed heeft op de hoeveelheid teken met de ziekte van Lyme.

In zijn TEDx-voordracht kiest hij een breder biologisch onderwerp. Naast promovendus is Hofmeester werkzaam als vrijwilliger voor de zoogdierenvereniging en de website www.waarneming.nl die de waarneming van zoogdieren registreert.

TEDxEde vindt plaats op 27 oktober in congrescentrum De Reehorst in Ede.

Hoofmeester hield dit jaar al een presentatie bij FameLab.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.