Organisatie
Onderzoek

Medezeggenschap verdeeld over positie Marine Research

Het onderbrengen van Wageningen Marine Research (voorheen Imares) bij de kenniseenheid ASG is nog geen uitgemaakte zaak. De medezeggenschap is verdeeld en heeft meer tijd nodig om te adviseren, bleek tijdens de vergadering van de WUR Council op 7 september.
Albert Sikkema

<onderzoeksteam van Marine Research>

De raad van bestuur wil Wageningen Marine Research (tot voor kort Imares) onderbrengen bij de Animal Sciences Group. De ondernemingsraad van Marine Research is daar niet gelukkig mee. Een deel van de marine onderzoekers, met name de ecologen, blijft liever zelfstandig. En als ze dan toch bij een kenniseenheid moeten, dan liever bij de Environmental Sciences Group (ESG).

Ook de medezeggenschap van de ASG is niet onverdeeld enthousiast over de mogelijke komst van Marine Research bij de kenniseenheid. De dieronderzoekers voelen verwantschap met de visserij-onderzoekers, maar minder met de ecologen. Voor de OR van de ESG geldt het omgekeerde. Is de opsplitsing van Marine Research over twee kenniseenheden een optie? Niet voor de OR van Marine Research.

Daarom zoekt de WUR Council naar inhoudelijke argumenten bij welke kenniseenheid de toekomst van Marine Research het beste gewaarborgd lijkt. De raad van bestuur meent bij ASG, mede omdat ze in deze fase het verliesgevende instituut Marine Research niet bij de verliesgevende kenniseenheid ESG wil onderbrengen. Maar de medezeggenschap wil niet louter om financiele redenen voor ASG kiezen. Ze wil een betere inschatting van de raad van bestuur van de interne (personeel en organisatie) en externe (opdrachtenmarkt) effecten van het voorgenomen besluit.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.