Student

Bestuur wil zes Engelstalige bachelors

De raad van bestuur wil dat 6 van de 19 Wageningse bacheloropleidingen Engelstalig worden. Het gaat om een voorgenomen besluit dat de WUR-council nog moet goedkeuren.
Rob Ramaker

Als het plan wordt doorgezet worden de opleidingen per 1 september 2018 Engelstalig. De zes betrokken bacheloropleidingen zijn Biologie, Bos & natuurbeheer, Bodem, water, atmosfeer, Internationaal land & waterbeheer, Milieuwetenschappen en Levensmiddelentechnologie.

De discussie over Engelstalige bachelors speelt al langer. Het zou Wageningen University in staat stellen meer internationale studenten te trekken, zei Arthur Mol eerder tegen Resource.De resulterende international classroom is volgens de rector magnificus ook positief voor Nederlandse studenten. Mol begrijpt tegelijkertijd dat mensen zich afvragen of Engelstaligheid geen Nederlandse middelbare scholieren afschrikt.

Alle masters die Wageningen University & Research aanbiedt, zijn al geheel in het Engels. In de bachelor is Nederlands in de eerste twee jaar officieel nog de voertaal, maar het derde jaar is Engelstalig. Uit een enquête die Resource hield tijdens de AID, blijkt dat 90 procent van de eerstejaars bachelorstudenten de Engelse taal niet als belemmering ziet.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.