Organisatie
Video

Forum ontruimd na loos alarm (video)

Het Forumgebouw op de Wageningse campus is vanmorgen ontruimd na een brandalarm. De toegesnelde brandweer constateerde snel dat het ging om loos alarm.
Rob Ramaker

‘Op de zesde verdieping is een kar bij het verhuizen tegen een handbrandmelder gereden’, zegt Bart Wijnveen, bevelvoerder van de brandweer Wageningen. Hierdoor brak het glazen ruitje en werd de brandweer gealarmeerd. Locatiemanager en hoofd BHV Ludy Zeeuwen onderschrijft het verhaal. Het ging echter niet om een verhuiswagen maar een kar waarop materiaal voor een bodempraktikum lag.

Het is onduidelijk hoe de wagen tegen de brandmelder belandde. Nader onderzoek naar de toedracht komt er niet, zegt Zeeuwen. Ze denkt niet dat er sprake is van kwade opzet. De circa 2500 mensen in Forum wisten in 14 minuten allemaal het gebouw te verlaten. Zes minuten later werd het gebouw al weer vrijgegeven door de brandweer.

Forum ontruimd na loos alarm

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.