Student
Video

AH to go van start op de campus (video)

De langverwachte AH to go heeft vanmorgen zijn deuren geopend. Daarmee is Wageningen de tweede universiteitscampus met zo’n formule.
Roelof Kleis

De kersverse winkelmanager Pim Hendriks loopt met een glimlach van oor tot oor door zijn winkel. Het is even rustig nu, na de lunchpiek van twaalf tot twee. Dit is zijn eerste winkel waar hij het voor het zeggen heeft. Het supermarktwezen is hem overigens niet vreemd. ‘Ik heb al twaalf jaar AH-ervaring. De laatste jaren was ik teamleider in de AH in het centrum.’

Na Groningen is Wageningen de tweede universitaire campus waar AH to go voet aan de grond zet. ‘Deze winkel is gespiegeld aan die in Groningen. Daarnaast is er ook nog eentje bij de Haagse Hoogeschool’, legt Hendriks uit. ‘Dit is de 21-ste AH to go die onder AH valt. Veel mensen kennen de formule van de stations, maar dat zijn franchisers die onder de NS vallen.’

Dit is een studentenlocatie, dat prijsperspectief is belangrijk

Pim Hendriks

Hendriks heeft de vrijheid om zijn winkel zelf smoel te geven. Dat wil zeggen: aan te laten sluiten op de smaak van de campusbevolking. ‘De opdracht vanuit AH is: leg je oor te luister en ga actief aan de slag met nieuwe ideeën.’ Het AH-basic pakket is volgens Hendriks een eerste voorbeeld van zo’n klantgerichtheid. ‘Dat zijn producten van goede kwaliteit voor een lage prijs. Geschikt dus voor de student die het niet zo breed heeft.’

Het assortiment is divers als van een mini super en steunt volgens Hendriks op de AH to go-formule van gezond, vers en snel. De winkel biedt daarmee een aardig alternatief voor de lunch in de diverse kantines op de campus. ‘Ik had hier net een groepje studenten en die waren heel positief over het prijsniveau. Zeker in verhouding tot Forum. Dit is een studentenlocatie, dat prijsperspectief is belangrijk.’

Opvallend in de winkel zijn de zes zelfscankassa’s die centraal staan opgesteld. Maar contant betalen kan ook. Hendriks: ‘Niet elke buitenlandse student heeft misschien een pinpas. Bovendien zullen er ook studenten zijn die even niks meer op de rekening hebben staan, maar nog wel een paar euro op zak hebben.’ De AH to go is op doordeweeks open van half acht ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.