Student
Nieuws
AID

‘In Wageningen ben je geen nummertje’

Tijdens de AID is Resource ook aanwezig. Wij willen graag weten wie de nieuwe eerstejaars zijn en waar ze vandaan komen. Elke dag kun je van ons een aantal portretten verwachten.
Teun Fiers

Rindu Aninda (

Foto: Sven Menschel)Msc Applied Communication Science in Health and Society, uit Jakarta (Indonesië)

De keuze voor Wageningen University had Rindu snel gemaakt. Ze wil later verder in life sciences, en dan is het logisch om hierheen te komen: “Wageningen is nu eenmaal één van de beste in life sciences.” Daarnaast vind ik oranje de mooiste kleur, grapt Rindu. “Iedere dag trek ik wat oranje aan.” Het vinden van een plek in Wageningen is voor Rindu op het nippertje goed gegaan: ze had vrijdag pas een kamer. “Dit jaar zijn internationale studenten afhankelijk van het moment dat ze zich in het hebben geschreven bij Idealis. Daar was ik niet als eerste bij, dus het was spannend of ik op tijd een kamer had”.

Vandaag kregen alle aanstaande Msc-studenten een training in presentatie, groepswerk en global citizenship. Rindu: “Op zich heb ik weinig nieuws gehoord op de middag, maar het is goed dat we bewust worden gemaakt van onze positie als internationale studenten.” De BBQ is voor Rindu het eerste moment in de AID dat er echt ruimte is in het programma. “Daarom heb ik mijn gitaar meegenomen, zo kan ik me het beste ontspannen.” Rindu kijkt uit naar de internationale markt ‘Crossing Borders’. “Hopelijk kan ik er een stukje rundsvlees of kip krijgen, want tot nu toe heb ik vooral veel vegetarisch gegeten. Vanuit mijn geloof eet ik namelijk geen varkensvlees.”

Anne-Celeste de Kruijff

(foto: Sven Menschel) Bsc Moleculaire Levenswetenschappen, uit Veghel

“In Wageningen ben je geen nummertje, mensen kennen je.” De kleinschaligheid is voor Anne-Celeste een belangrijke reden om naar Wageningen te komen. “Daarnaast staat de universiteit goed aangeschreven.” Zoeken naar een kamer heeft ze niet gedaan: de ouders van Anne-Celeste hebben haar voorzien van een autotje, zodat ze dagelijks kan pendelen. “Met de auto is het maar drie kwartier rijden, in tegenstelling tot de twee uur in het OV.” De kosten daarvoor denkt ze er gemakkelijk uit te halen, doordat ze geen kamerhuur hoeft te betalen.

De studiemiddag was een goede ervaring. Anne-Celeste: “bij studievereniging Alchimica zie ik mezelf wel actief zijn, naar de borrels gaan enzo.” Wellicht sluit de studente zich ook aan bij een sportvereniging, maar een studentenvereniging ziet ze niet zitten. Dat is moeilijk te combineren met het thuis wonen.

Een volledige opleiding in het Engels zou Anne-Celeste wel afschrikken: “De overstap van middelbare school naar universiteit is nu al groot. Een omschakeling naar Engels zou daar nog eens bovenop komen.”

Zin om meer te lezen? Donderdag komt een gloednieuwe editie uit van het magazine van Resource met daarin onder meer portretten van eerstejaars.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.