Student
AID

‘Het is best een leuk sfeertje’

Tijdens de AID is Resource ook aanwezig. Wij willen graag weten wie de nieuwe eerstejaars zijn en waar ze vandaan komen. Elke dag kun je van ons een aantal portretten verwachten.
Milou van der Horst

Gaby Heijmerink

(Foto: Sven Menschel)18 jaar, bachelorstudente Levensmiddelentechnologie, uit Amstelveen‘Mijn slaapplek is in een Cereshuis. Ze zeggen dus steeds: "je moet naar het Ceresfeest vanavond!" Gisteren zijn we naar KSV geweest maar we gaan vanavond naar het zwembadfeest.’ Gaby vindt de AID tot nu toe leuk. ‘Het is best een leuk sfeertje. Iedereen is heel behulpzaam en de AID is een leuke manier om kennis te maken met je groepje.’ Ze moet nog dringend op zoek naar een kamer. Elke dag al om zes uur in de trein zitten om de ochtendcolleges te halen ziet ze niet zitten. ‘Ik hoop wel in een leuk huis te komen; een verenigingshuis of zo waar je met elkaar leuke dingen kan doen en meer mensen kan leren kennen.’ Zou ze het erg vinden als haar studie in het Engels zou zijn? ‘Ik zou het beter vinden; zodat je later ook internationaal kan gaan werken. Anders ben je zo beperkt tot alleen Nederland. Ik zou graag in Australië willen werken en een wereldreis willen maken later maar eerst studeren.’

Reinoud van Giersbergen

(Foto: Seven Menschel)18 jaar, bachelorstudent biologie, uit Amsterdam.Reinoud heeft net tijdens de Crazy 88 op hakken moeten rennen. En ook nog een modeshow op die dingen moeten lopen. ‘Het was pijnlijk, heel pijnlijk. De hakken vielen meteen uit en ik heb een spier verrekt.’ Wanneer hij eenmaal zijn eigen schoenen weer aanheeft, trekt hij een gelukzalig gezicht. ‘Ik heb zin om te gaan studeren. Feesten!’, zegt Reinoud. ‘Maar ik wil wel gewoon goede cijfers halen, mijn studie gaat voor. Misschien ga ik pas het tweede jaar bij een vereniging.’ Op de vraag of hij ook voor deze studie had gekozen als deze Engelstalig zou zijn, zegt hij: ‘Ik heb op de middelbare school biologie in het Engels gehad. Het zou dus zelfs beter zijn.’ Reinoud heeft een kamer op de Haarweg gevonden, en daar is hij blij mee. ‘Anders zou ik elke dag twee uur moeten reizen omdat ik in Amsterdam woon.’

Zin om meer te lezen? Donderdag komt een gloednieuwe editie uit van het magazine van Resource met daarin onder meer portretten van eerstejaars.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.