Student
Studentenleven

Studentenhuisvesters maken cijfers bekend

Bij Idealis hebben zich 105 studenten meer ingeschreven dan vorig jaar. DUWO zegt bijna alle kamers in het nieuwe Campus Plaza te hebben verhuurd.

Vlak voor de start van het nieuwe collegejaar heeft Idealis 7,4 procent meer inschrijvingen binnen van studenten voor een kamer dan het jaar daarvoor. De studentenhuisvester had rekening gehouden met die stijging. Vanuit de universiteit was een toename van vijf tot acht procent aangegeven. Die prognose werd gemaakt op basis van het aantal studenten dat zich voor een studie heeft aangemeld bij Wageningen UR.

## Campus Plaza Stichting DUWO liet weten dat vrijwel alle kamers in Campus Plaza zijn toegewezen aan studenten. Alle 360 ongemeubileerde kamers zijn toegewezen. Van de 60 gemeubileerde kamers zijn nog tien stuks over. Of DUWO in de toekomst nog extra capaciteit gaat creëren is nog niet bekend. Een woordvoerder liet weten dat de stichting nieuwe studentenkamers kan bouwen wanneer de universiteit aangeeft extra capaciteit nodig te hebben.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.