Student
Nieuws

Herbariumgebouw gevuld met studenten

Vrijwel alle studentenkamers in het voormalig herbariumgebouw aan de Generaal Foulkesweg zijn vergeven. Het gebouw werd opgebouwd tot studentenhuisvesting na het vertrek van de plantencollectie.

Foto: afgelopen tijd zijn in het voormalig herbariumgebouw studentenkamers gebouwd.

Sinds het gebouw werd opgeleverd op 1 juli heeft projectontwikkelaar Van den Brink uit Ermelo 29 studenten gehuisvest. Nog één kamer is beschikbaar. Uiteindelijk komen er zo’n 41 studentenkamers maar deze zijn nog niet allemaal voltooid. In augustus worden de laatste kamers opgeleverd. Tot juni liep nog een procedure tegen de plannen van de ontwikkelaar. Omwonende Peter Oude Ophuis stapte naar de rechter om te voorkomen dat in het gebouw studenten kwamen. Volgens hem is er een tekort aan parkeerplaatsen in de buurt. De huisvesting van studenten zou dit probleem verergeren. De rechtbank in Arnhem oordeelde in het voordeel van de ontwikkelaar. Sinds de uitspraak heeft Van de Brink de kamers snel kunnen verhuren. De herbariumcollectie verhuisde in 2014 naar Leiden. Sindsdien is het pand waarin het herbarium zat door Wageningen UR verkocht aan Van den Brink Onroerend Goed. Daarnaast heeft de ontwikkelaar ook Het Gebouw met de Klok en het terrein waar vroeger de tropische kas stond in beheer. De kas is inmiddels gesloopt.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.