Organisatie
Nieuws
Onderwijs

Teacher of the Year organiseert lezingenavond

Roel Dijksma, docent Hydrogeologie en dit jaar verkozen tot Teacher of the Year, wil eind september een lezingenavond organiseren met bekende sprekers. Deskundigen op het gebied van onder meer klimaatverandering, vulkanisme, Mars-onderzoek en extreme droogte, gaan een avond praten over hun vakgebied.
Linda van der Nat

Foto: Sven Menschel

Dijksma won de Teacher of the Year Award in april vanwege de bevlogenheid waarmee hij over zijn vak vertelt. Hij wil het geld dat hij met die uitverkiezing won gebruiken om andere verhalenvertellers over hun vak te laten praten. ‘Ik vind dat je iets bijzonders moet doen met Teacher-geld en dit zou wel eens bijzonder kunnen worden.’

Lijstje

Op Dijksma’s lijstje staan namen als Salomon Kroonenberg, de Wageningse emeritus hoogleraar met omstreden ideeën over klimaatverandering. Bernd Andeweg, docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en specialist op het gebied van vulkanisme en aardbevingen en Mars-onderzoeker Sebastiaan de Vet zijn ook uitgenodigd. De twee schuiven geregeld aan tafel bij praatprogramma’s als RTL-Late Night. Allen hebben gezegd graag te willen komen.

Ook Noëlle Aarts, vorig jaar uitverkozen tot Teacher of the Year, komt spreken. Mogelijk draagt ook collegevoorzitter Louise Fresco iets bij aan het geheel, aldus Dijksma. ‘Het minste is haar de zaak laten openen, maar ze is ook geweldig spreker. Wordt dus vervolgd.’

De avond is nog niet in kannen en kruiken, benadrukt de Teacher of the Year. Een precieze datum en locatie zijn bijvoorbeeld nog niet vastgesteld. Omdat hij verwacht dat veel mensen de lezingen willen bijwonen, aast hij op de grote Waaierzaal in Orion. Dijksma onderzoekt nu of dat financieel haalbaar is.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.