Organisatie
Nieuws
Sport

Studenten richten squashvereniging op

Vier Wageningse studenten zijn bezig een squashvereniging op te richten. Op dit moment proberen ze leden te werven om aan de eisen van sportkoepel Thymos te voldoen.

Op dit moment heeft de campus nog geen squashvereniging. Wel heeft de Bongerd vier squashbanen en een interne competitie. Tijd voor een echte club vindt Steven Verboom, student Biotechnologie en een van de initiatiefnemers. Hij vertrouwt erop dat het gaat lukken om een vereniging op te zetten onder sportkoepel Thymos. ‘Gelukkig zijn de eisen niet al te hoog bij de organisatie. En we hebben al twee bestuursleden kunnen vinden.’

Verboom hoopt samen met de kleine squashgroepen die her en der bestaan op de campus een leuke en georganiseerde squashgemeenschap op te bouwen. Naast de competitie en trainingen wil hij op de lange termijn kijken of hij de vereniging kan aansluiten bij een regionale competitie. ‘Maar daarvoor moeten we wel genoeg leden hebben om elke week een sterke bezetting te hebben.’ Ook wil hij kijken of een verenigingsavond op de Bongerd kan worden geregeld zodat de vereniging banen krijgt toegewezen voor een avond in de week.

Begin september moeten de studenten de plannen aan Thymos presenteren. Om een vereniging te starten zijn tien ingeschreven studentenleden nodig en een bestuur. Het bestuur is inmiddels gevormd en Verboom heeft acht aanmeldingen van studenten plus een viertal medewerkers van de universiteit. Op 1 november kan Thymos officieel een squashvereniging hebben als alles volgens de planning gaat. Studenten, medewerkers, phd’ers en post-docs kunnen zich aanmelden bij steven.verboom@wur.nl

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.