Nieuws
Nieuws
Sport

Eva Hovenkamp bijna zeker van ticket naar Olympische Spelen

De Wageningse studente Eva Hovenkamp heeft zeer waarschijnlijk haar ticket voor de Olympische Spelen binnen. Hovenkamp eindigde gisteren als zevende met het Nederlandse team op de 4x400 meter estafette, maar voldoet met de tijden aan de Olympische limiet.

‘Het was zooo gaaf om te lopen’, reageert Hovenkamp, eerstejaars student Gezondheid en maatschappij. Het is voor het eerst dat de negentienjarige uitkomt op een dergelijk groot toernooi: vorig jaar liep ze nog voor de junioren.

Vandaag of morgen wordt duidelijk of de vier een Olympisch ticket in de wacht slepen. Met de tijden van 3:29,18 en 3:29,23 staat Nederland nu vijftiende op de wereldranglijst. De eerste zestien mogen naar de Olympische Spelen in Rio. Hovenkamp zei na afloop van de race tegen de NOS dat de kans groot is dat ze naar de Olympische Spelen mogen. Wat haar betreft kunnen de tickets naar Rio de Janeiro worden geboekt, zei ze met een grote glimlach.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.