Student
Blog
Jan-Willem Kortlever

Blog: Laatste examen

In zijn blog heeft Jan-Willem Kortlever het over zijn laatste examen. Hij beseft tevens dat dit zijn laatste zomervakantie is als student.
Jan-Willem Kortlever

Vanaf vandaag heb ik negen weken vakantie. Negen weken! Officieel loopt mijn thesis gewoon door dus kan ik genoeg doen, maar ik noem het vakantie. Ik voel me vrij. Grote kans dat ik momenteel een stokbroodje zit te smeren onder de Franse zon. Of dat ik een duik neem in het zwembad bij het vakantiehuis.

Het spijt me als je nog zit te werken, maar ik ben er even tussenuit. Deze laatste zomervakantie dat ik nog student ben ga ik maximaal genieten. Afgelopen week maakte ik, als het goed is, mijn laatste examen. Het ging best aardig, maar niet zo aardig dat ik met zekerheid kan zeggen dat ik in augustus niet terug hoef te komen. Gelukkig is augustus ver weg.

Het voelt best vreemd om nooit meer drie uur lang in zo’n duffe zaal te hoeven zitten.

Het voelt best vreemd om nooit meer drie uur lang in zo’n duffe zaal te hoeven zitten. Nooit meer drie reservepennen klaarleggen voor het geval er één stuk gaat. Nooit meer na twee uur en een kwartier een rondje lopen (onder het mom ‘toilet’) om m’n geheugen op de frissen om die laatste vragen te kunnen beantwoorden. Nooit meer eindeloos op MyPortal kijken en hopen dat het goed genoeg was. Nooit meer SOGGEN. Zelfs de inzagemomenten om toch op een voldoende uit te komen, zal ik missen. Alle rituelen kunnen de prullenbak in.

Het besef dat aan alles een einde komt, landt ondertussen nog niet helemaal. Ik kan me nog niet voorstellen dat ik over een jaar weg ben uit Wageningen. Dat ik afscheid moet nemen en een nieuwe fase in ga. Gelukkig resten mijn thesis en stage nog, waardoor ik nog even kan blijven hangen in deze fase, die weinig verantwoordelijkheden kent.

Ik kan me nog niet voorstellen dat ik over een jaar weg ben uit Wageningen.

Straks in de grotemensenwereld wordt alles anders, en zal ik mijn mannetje moeten staan. Ik kijk er naar uit, maar nu nog even niet. Fijne vakantie!

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.