Student
Nieuws
Onderzoek
Politiek

Studenten geven centrum Wageningen onvoldoende

Vijfjes en zesjes krijgt het centrum van Wageningen van studenten. De binnenstad haalt zelfs onvoldoendes als het gaat om winkelaanbod, musea en tentoonstellingen, blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Wageningse studenten.

udenten overhandigen hun onderzoek aan Wethouder Ter Maat (Foto: Elliane Rookmaker)Het onderzoek werd in opdracht van de Gemeente Wageningen uitgevoerd in het kader van Academic Consultancy Training (ACT). Studenten voeren in een ACT opdrachten uit van opdrachtgevers uit het werkveld. Deze groep studenten kregen van de gemeente het verzoek om het imago van de binnenstad te onderzoeken. Voor het onderzoek hielden de studenten een enquête in de binnenstad onder meer dan 300 mensen. Han ter Maat, Wethouder ruimte, verkeer, binnenstad en sport, ontving de resultaten van het onderzoek op woensdag uit handen van de studenten.

We zagen heel duidelijk in onze enquête dat de studenten niet weten wat er te doen is in de binnenstad

Marlene Ras, student Internationale ontwikkelingsstudies

Onvoldoendes

Studenten gaven de binnenstad in een enquête een 4,7 als het gaat om musea en tentoonstellingen en een 5,3 op winkelaanbod. De gemeente moet volgens het onderzoek meer zijn best doen om winkels uit het middensegment naar Wageningen te halen, zoals een H&M en The Sting. Ook zou de gemeente meer activiteiten in de binnenstad moeten stimuleren, gratis parkeren moeten doorvoeren en een overzichtelijke agenda maken. ‘We zagen heel duidelijk in onze enquête dat de studenten niet weten wat er te doen is in de binnenstad’, zegt Marlene Ras, student internationale ontwikkelingsstudies en teamleider van het onderzoek.Wel kreeg de stad een ruime voldoende voor vriendelijkheid en betrokkenheid van studenten. Een van de aanbevelingen van de studenten die het onderzoek deden, was om de stad te promoten als een vriendelijke stad. Verder scoorde de binnenstad ook mager op betaalbare restaurants (5,7) en ook het aanbod van goedkope winkels scoorde maar net een voldoende, een 5,8.

Toekomst

Wethouder Ter Maat heeft het onderzoek laten uitvoeren in het kader van het project ‘Aan de slag met de binnenstad’, bedoeld om Wageningen aantrekkelijker te maken. De wethouder wil dat de universiteit zich meer in de stad laat zien en samen met de gemeente activiteiten en evenementen gaat organiseren. ‘Maar we hadden geen beeld van wat studenten willen. Daarom hebben we de universiteit gevraagd om dit voor ons te onderzoeken.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.