Organisatie
Nieuws

WUR-Council onderzoekt uitslag PhD-verkiezingen

De medezeggenschapsraad van Wageningen UR, de WUR-Council, onderzoekt momenteel of de PhD-verkiezingen goed zijn verlopen. Aanleiding is de onduidelijkheid over het aantal stemoproepen dat naar promovendi is verstuurd.
Linda van der Nat

Oud-voorzitter van de PhD-Council, Jeroen Candel, trok deze week aan de bel omdat naar zijn mening honderden promovendi niet hebben mogen stemmen voor de vertegenwoordiging van de PhD’ers in de WUR-Council, terwijl ze volgens de regels wel stemrecht hadden.

Eerder stelde de kiescommissie dat de verkiezingen goed waren verlopen, ondanks het feit dat 990 van de ongeveer 1900 promovendi geen stemoproep hadden gekregen. Linda Veldhuizen, promovenda bij Dierlijke productiesytemen en lid van de kiescommissie, zegt dat de WUR-Council de zaak nu tot op de bodem aan het uitzoeken is. ‘We komen hier zeker op terug, want het is belangrijk om dit op een goede manier af te ronden.’

Zitting

Twee jaar geleden was Candel als voorzitter betrokken bij de plannen om promovendi zitting te laten nemen in de medezeggenschapsraad. Dit jaar werden er voor het eerst verkiezingen gehouden voor de twee promovendi-zetels in de WUR-Council. Volgens Candel was afgesproken dat alle promovendi, ongeacht type contract of aanstelling, mochten meebeslissen over zaken die alle PhD’ers aangaan. ‘Het voorstel van de WUR-Council hierover is ook geaccordeerd door de raad van bestuur.’ De universitair docent vroeg zich af of de huidige WUR-Council op de hoogte is van de afspraken.

Veldhuizen weet nog niet wanneer de resultaten van het onderzoek bekend zullen zijn.

Meer hierover:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.