Student
Internationaal
Nieuws
Onderwijs

‘Collegegeld Britten niet omhoog’

Dit jaar en volgend jaar verandert er niets voor Britse studenten aan Wageningen Universiteit. Zij hoeven niet meer collegegeld te gaan betalen. Dat zegt Ingrid Hijman van het Student Service Centre in reactie op de uitslag van het Britse referendum over een Brexit.

Het collegegeld is hoger voor studenten die buiten de EU afkomstig zijn. Met aanstaande uittreding van het Verenigd Koninkrijk zou het collegegeld omhoog kunnen gaan voor Britse studenten. De komende twee jaar gaan Groot-Brittannië en de Europese Unie onderhandelen hierover. Omdat dit proces nog jaren duurt ziet de universiteit geen reden om direct actie te ondernemen. Hijman: ‘We willen geen paniek, voor nu verandert er helemaal niets.’ De VSNU gaat mee in dit standpunt. De vereniging van universiteiten zegt dat er geen directe gevolgen zijn voor studenten en onderzoekers.

Wageningen UR telt op dit moment dertig masterstudenten uit Groot-Brittannië.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.