Organisatie

Bestek verdwijnt massaal uit kantine

Jaarlijks verdwijnen duizenden vorken, lepels en in mindere mate messen uit de kantines op de campus. De diefstal is volgens de cateraars een fors probleem.
Roelof Kleis

Cormet, cateraar Forum en een aantal kleinere uitgiftepunten binnen Wageningen UR, besloot eerder dit jaar vanwege de diefstallen het bestek niet meer aan te vullen en te vervangen door plastic. Dat kwam de cateraar op forse kritiek te staan in de Kantinetest die Resource onlangs uitvoerde. Cormet heeft daarom afgelopen week weer 750 couverts metalen bestek laten aanrukken.

Maar Forum is niet de enige plek waar het bestek als sneeuw voor de zon verdwijnt. De cateraars in Orion (OSP) en de Leeuwenborch (Good Food Catering) kampen met hetzelfde probleem. De Leeuwenborch spant daarbij de kroon: hier verdwijnen jaarlijks 1250 couverts, laat woordvoerder Jeroen van Rosevelt van Good Food Catering weten.

Ze zien het als items die je gewoon kunt meenemen. Het gaat gewoon rond in de studentenhuizen: Als je iets mist in de keuken, kun je het in de kantine aanvullen.

Volgens Van Rosevelt zien studenten en/of medewerkers het meenemen van bestek niet als diefstal. ‘Ze zien het als items die je gewoon kunt meenemen. Het gaat gewoon rond in de studentenhuizen: Als je iets mist in de keuken, kun je het in de kantine aanvullen.’ De cateraars benadrukken overigens dat het niet altijd diefstal is waardoor bestek verdwijnt. Een deel van de spullen zwerft in de gebouwen rond, omdat dienbladen meegenomen worden naar de werkplek.

Zie voor het hele verhaal de nieuwste Resource die donderdag verschijnt.

Meer hierover:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.