Student
Nieuws

Zetel erbij voor VeSte in studentenraad

Studentenpartij VeSte heeft bij de studentenraadsverkiezing een zetel afgesnoept van CSF. S&I bleef stabiel. Onderwijsdirecteur Tiny van Boekel maakte de uitslag vandaag tijdens de lunch bekend in Forum.
Rob Ramaker

Foto: Remo Wormmeester | Kandidaten wachten gespannen terwijl de verkiezingsuitslag wordt voorgelezen.

In de studentenraad van komend academisch jaar krijgt VeSte acht zetels, Sustainability & Internationalization (S&I) drie en de Christelijke Studentenfractie (CSF) een. De opkomst was met 39,6 procent hoger dan de 35 procent van de afgelopen twee jaar.

Karlijn Hendriks, lijsttrekker van VeSte, is ‘erg blij’ met het resultaat. ‘We hebben alles er aan gedaan en ontzettend hard gewerkt. We hebben onszelf tijdens de campagne de hele dag door, van 7 tot 9 uur gepromoot.’ Als voornaamste oorzaak voor de hogere opkomst ziet Hendriks de toegenomen zichtbaarheid van de campagne; vooral in Forum waren de studentenpartijen afgelopen week prominent aanwezig.

Dit is een klap

Wiard Ligterink, studentenraadslid namens CSF

Voor CSF is de uitslag een teleurstelling. ‘Dit is een klap’, zegt Wiard Ligterink, raadslid voor CSF in de huidige studentenraad. ‘Eén zetel, daar word je niet vrolijk van.’ Hij vermoedt dat een christelijke partij als CSF een stabiele en trouwe achterban heeft, maar daarbuiten weinig studenten aanspreekt. Door de groeiende studentenpopulatie en hogere opkomst is deze ‘natuurlijke’ achterban dit jaar goed voor minder zetels.

Bij de derde studentenpartij S&I heersen gemengde gevoelens. ‘Ik ben blij dat we onze drie zetels hebben behouden’, zegt lijsttrekker Wei Xiong. ‘Maar we hebben grotere ambities. Bovendien zouden meer zetels ons helpen meer invloed uit te oefenen op het universiteitsbeleid.’

Antonella van Osnabrugge van VeSte wist als enige lager geplaatste kandidaat op eigen kracht een zetel te veroveren. De studente die lid is van gezelligheidsvereniging Ceres en roeivereniging Argo en afgelopen jaar bestuurslid was van studievereniging Nitocra, kreeg 468 voorkeursstemmen. Overigens was zij ook zonder deze stemmen in de raad gekomen, omdat één van de hoger geplaatste kandidaten zich kort voor de verkiezingen terugtrok.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.