Organisatie
Nieuws

‘Uniek evenement’ moet agri-startups en investeerders matchen

Morgen en overmorgen vindt in Wageningen de eerste editie plaats van F&A Next (Food&Agri Next). Een evenement waar voedsel- en landbouw-startups kennismaken met financiers gespecialiseerd in leningen aan startups.
Rob Ramaker

Foto: Sven Menschel | Studentondernemers tijdens een evenement in Starthub, de incubator voor startups op de Wageningse campus

Het is één van de onderdelen van StartupFestEU.

Het is echt een bijzondere gebeurtenis voor Wageningen, zegt Jan Meiling, managing director van Startlife een fonds dat ondernemerschap stimuleert. ‘Dit type evenement voor Food&Agri hebben we nog nooit gehad in Nederland. We hebben straks de crème de la crème van de investeerderscommunity in Wageningen.’

Op woensdag pitchen zo’n twintig prille bedrijven hun idee. Denk aan Algreen uit Wageningen dat Spirulina, een eetbare alg, wil gaan verkopen. Of Smart Dairy dat een ‘farm-in-a-box’ aanbiedt geschikt voor duurzame veehouderij in ontwikkelingslanden. Een dag later is het de beurt aan meer gevorderde ondernemingen die al een financieringsronde hebben gehad, zoals In Ovo en Nutrileads. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat rondom dit evenement wordt genetwerkt en zaken worden gedaan.

We hebben straks de crème de la crème van de investeerderscommunity in Wageningen

Jan Meiling, managing director Startlife

In totaal komen er zo’n 350 unieke bezoekers, zegt Meiling. Een derde startups, een derde investeerders en een derde gevestigde bedrijven. ‘Ik vind het geslaagd als het daadwerkelijk komt tot matches en dealmaking. Sorry voor de anglicismen, zo gaat dat in deze wereld.’ Verder hoopt Meiling dat het evenement gaat zorgen voor meer bedrijvigheid op de Wageningse campus en dat meer ‘venture capital neerslaat in de BV Nederland’.

Ook hoopt Meiling dat deelnemers vragen naar meer van dit soort evenement. In oktober vindt hoe dan ook weer een F&ANext plaats in Wageningen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.