Student

Studentenraadspartijen voeren campagne voor verkiezingen

De campagne van de verschillende studentenraadspartijen is losgebarsten. Vanaf vandaag kunnen studenten stemmen op hun favoriete kandidaat.
Linda van der Nat

Om acht uur vanochtend stond er al een groot reclamebord bij Forum om raadspartij VeSte aan te prijzen bij de stemgerechtigde studenten. Aan de leuning van de Forumbrug hangen VeSte-vlaggetjes te wapperen en binnen staan een kasteel van bierkratten en levensgrote bordkartonnen versies van de kandidaten. ‘We willen graag laten zien waar we voor staan’, aldus Veste-raadslid Bram Kerssemakers.

Hij benadrukt dat er voor het campagnemateriaal niet geput wordt uit het budget van de universiteit. ‘De reclameborden zijn gesponsord door bedrijven die ook een promotietekst mogen publiceren op het bord. De bordkartonnen figuren hebben we zelf uitgeprint en uitgeknipt. Ook goed voor de teambuilding.’ Verder heeft VeSte geen activiteiten gepland. ‘We lopen vooral veel rond en roepen studenten op om te gaan stemmen. Kandidaten die lid zijn van een vereniging zullen ‘s avonds nog bij hun eigen vereniging langsgaan.’

CSF en S&I pakken het wat minder opzichtig aan. ‘We hebben een loungeplek op het podium in het Forum en we flyeren in de verschillende onderwijsgebouwen’, vertelt Frans van Gemerden van CSF. ‘Ook delen we CSF-aanstekers uit en onze fameuzeCSF- pen, waar rector magnificus Arthur Mol ook mee schrijft.’ Op de website – die inmiddels weer gewoon werkt– zijn de speerpunten van de partij te vinden. Een nog uitgebreidere campagne is niet nodig, aldus Van Gemerden. ‘We hebben een trouwe achterban en we hebben God. Ja, zo zien wij dat wel.’

S&I schakelt bananensorbets, een mascotte en een op afstand bestuurbare clownvis in om studenten over te halen op de partij te stemmen. ‘Wij hebben niet de financiële middelen om zo groots uit te pakken als VeSte’, aldus raadslid Anne Walther. ‘Het is ook niet echt onze stijl.’ S&I organiseert dinsdag een filmavond, verkoopt woensdag koekjes voor het goede doel en houdt donderdag een feest op het grasveld tussen Orion, Forum en Atlas. ‘Er zijn biertjes en snacks en er draait een DJ. Het begint om vijf uur, dus studenten kunnen direct na college komen dansen.’

Studenten kunnen tot en met donderdag 26 mei hun stem uitbrengen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.