Student
Onderwijs
Sport
Studentenleven

Talentvolle sporters krijgen beurs

Waterpoloër Max de Voogt en sprintster Eva Hovenkamp hebben van het Wageningen Universiteitsfonds een beurs gekregen om topsport te combineren met hun studie.
Linda van der Nat

Foto: Guy Ackermans

Max de Voogt, eerstejaars Economie en beleid, speelt waterpolo bij UZSC in Utrecht en werd vorig jaar kampioen. Hij speelde voor Jong Oranje en heeft ook bij het Nederlands team gespeeld. Eerstejaars Gezondheid en maatschappij Eva Hovenkamp is een sprinter. Ze rent in de Nederlandse selectie en is gespecialiseerd in de 100 en 200 meter. Bij het laatste NK won ze een bronzen medaille op de 200 meter. Momenteel is ze in Florida op trainingsstage ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Haar vader nam daarom de symbolische cheque in ontvangst, afgelopen vrijdag in sporthal De Bongerd.

Beide sporters hebben een bijdrage gekregen uit het Niels Smith fonds. Dankzij deze beurs kunnen de Wageningse studenten op hoog niveau blijven sporten en tegelijkertijd een studie volgen. Met het geld kunnen ze materialen aanschaffen, sportstages of trainingskampen in het buitenland financieren, deelnemen aan toernooien of voor reiskostenvergoeding.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.