Student
Ultra

Popcorn

De beermarter of bintoerong ruikt naar popcorn. Onderzoekers van Duke University hebben eindelijk ontdekt hoe dat komt. Het stofje 2-acetyl-1-pyrroline uit de pies van deze civetkatachtige zorgt voor de sterke geur. En dat is dus precies de stof die popcorn naar popcorn doet ruiken. De vraag is nu hoe het beest die stof maakt zonder…

Tastzin

Mensen voelen emoties als ze intieme plekken van robots aanraken. Dat hebben onderzoekers van Stanford University aangetoond. Ze lieten een robot aan proefpersonen vragen om verschillende delen van het robotlichaam aan te raken. Een sensor aan de vinger legde de mate van opwinding van de proefpersoon vast. En wat blijkt: wij aarzelen om een robot in zijn kruis te tasten. Gek hè. Trouwens, hoe zouden wij ons voelen als een robot ons in het kruis tast?

Sorry (1)

Hoe bied je het meest effectief je verontschuldigingen aan als er iets door jouw schuld is misgegaan? Wetenschappers van Ohio State University hebben dat echt onderzocht. Het resultaat: erken dat het jouw fout is en biedt aan de schade te repareren. Sorry zeggen is niet genoeg, net zo min als verklaren dat het je spijt of uitleggen hoe het is gebeurd. En vragen om vergeving scoort het allerslechtst. Ik kan er ook niks aan doen.

Sorry (2)

Het feest dat het Groninger studentencorps Vindicat vorig jaar vierde ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan zal de club nog lang heugen. Het feestje leverde een tekort van drie ton op. Ter vergelijking: het totale feestje kostte 2,5 miljoen euro. De vereniging heeft een website geopend (corpsfunding.nl) om via donaties het financiële gat te dichten. Het loopt nog niet storm. De stand op dit moment: ruim 600 euro. Sorry.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.