Student
Mortierstraat 14b

Mortierstraat 14B – Vla

Wat vooraf ging: Bianca’s laatste flirt is doodgebloed. Hoewel ze nu alleen is, heeft ze over belangstelling niet te klagen.

Het was stil in huis. Ze hoorde alleen de regen tegen het raam tikken. Bianca keek op haar mobiel: 3 uur in de morgen. Ze zuchtte en draaide zich nog eens om. Ze was moe, maar haar hersenen vonden van niet. Er spookte een idee door haar hoofd. Een idee dat haar opwond en tegelijkertijd onzeker maakte. Elke avond, wanneer ze alleen in het donker onder de dekens lag, speelden haar hersenen alle mogelijke scenario’s voor haar af. Of ze die nou wilde zien of niet.

Ze stapte uit bed. De vloer was koud aan haar blote voeten. Stilletjes, om haar huisgenoten niet wakker te maken, sloop ze naar beneden. Misschien zou het helpen als ze iets at. Zittend op de bank met een bakje gele vla, het enige eetbare in de koelkast, probeerde ze haar hoofd leeg te maken. Ze probeerde zich te richten op haar ademhaling. Maar ze was te onrustig om daar te zitten. Ze wilde gaan slapen, morgen had ze alweer vroeg werkcollege. Dat kon ze echt niet missen. Ze pakte het pak vla en vulde haar bakje voor een tweede keer. Zonder iets te proeven, lepelde ze de gele massa naar binnen.

‘What’s up, sleepwalker?’ Bianca keek op, en staarde Filippo aan, die met alleen een joggingsbroek aan in de deuropening stond.

‘Ik kan niet slapen.’ Filippo plofte naast haar op de bank. ‘What is keeping you from sleeping?’, vroeg hij, en sloeg een arm om haar heen. ‘Ik zit eraan te denken om naar het buitenland te gaan’, zei ze verlegen, ‘naar Spanje of misschien wel Zuid-Afrika.’ ‘But that is great! I didn’t know it was in you!’

‘Ik ben gewoon bang dat het niets voor me is’, verklaarde ze, ‘dat het tegenvalt. Dat ik heimwee krijg, of dat…’ Filippo schoof nog wat dichter naar haar toe. ‘If you don’t try you will never know. I also hesitated a long time to come to Wageningen.’

Een beetje onwennig met hem zo dichtbij, maar ook dankbaar, keek Bianca hem aan. ‘Sometimes you simply have to stand up to your fears’, zei Filippo. En kuste haar op de mond.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.