Organisatie

Giro-banner moet aandacht trekken

Naar aanleiding van de passage van de Giro d’Italia langs de campus komt aan de gevel van Atlas een reusachtig spandoek te hangen. Het doek stelt een renner voor die het Atlas-raster doorbreekt.
Roelof Kleis

De wielrenner is in het roze, de kleur van de leider in de koers. Het doek is 9,5 meter breed en 16 meter hoog en bedekt een groot deel van de gevel van Atlas aan de kant van de Mansholtlaan. De banner, een idee van Arda Beckers (Voorlichting en Werving) wordt op maandag 2 mei opgehangen. Aan het einde van die week, op zaterdag 7 mei, komt het peloton over de Mansholtlaan voor de tweede etappe van de Ronde van Italië. Dat zal in de loop van de middag zijn.

‘Met het doek willen we de renners en toeschouwers van de Giro welkom heten en de zichtbaarheid van Wageningen UR vergroten’, licht directeur Communication Services Marc Lamers toe. ‘De Giro is een wereldwijd bekeken sportevenement. Daarnaast willen we de aandacht vestigen op onze kennis over voeding in relatie tot sport.’ Met ingang van vandaag is een online dossier beschikbaar over voeding en sport. Op donderdag 12 mei houdt MarcoMensink (Humane voeding) een lunchlezing in Impulse over dieet strategieën die leiden tot betere duursportprestaties. Mensink houdt zich bezig met het onderzoek naar voeding, lichamelijke activiteit en sport.

Het doek is doorzichtig, zodat de gebruikers van Atlas er naar verwachting weinig hinder van zullen ondervinden. Maandag na de passage wordt het doek weggehaald. Wat er daarna met de banner gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Arda Beckers, de bedenker van de banner, wil er een prijsvraag aan koppelen voor studenten. Die kunnen via WURpp hun ideeën insturen. Het beste idee wordt dan uitgevoerd.

girologo.jpgDe komst van de Giro heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Wageningen en de campus. De renners komen over de Mansholtlaan uit de richting Bennekom en draaien bij de kruising de Nijenoord Allee op. Die wegen zijn tussen 12.00-15.15 uur afgesloten. Dat geldt ook vooronder meer de campus en sportpark de Bongerd. Via het Binnenveld is het beperkt mogelijk om de campus te bereiken. Langs het parkoers kan niet worden geparkeerd. De maatregelen per gemeente zijn online

te zien.

Ter gelegenheid van de doortocht van de Giro zijn er diverse activiteiten in Wageningen. Zowel Movie W als het Molenstraattheater hebben een fietsfilmprogramma. De koopzondagvan 1 mei staat in het teken van de Giro met een Italiaanse markt op het Raadhuisplein en de Markt. Om 17.00 uur is in de Hoogstraat een gratis spaghetti-diner aan een 130 meter lange picknicktafel. Kijk hier voor het volledige programma.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.