Student

Peiling naar meer kunst op campus

Educatief centrum ‘t Venster doet onderzoek naar de behoefte aan meer kunst en cultuur op de campus. Studenten en medewerkers kunnen een vragenlijst invullen.
Roelof Kleis

’t Venster is het centrum voor kunsteducatie aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen. Met name onder studenten is ’t Venster nauwelijks bekend, zegt adjunct-directeur Arjan Moscoviter. ’t Venster voelt daarentegen wel de behoefte om ook voor studenten een rol te vervullen. Het was onlangs ook betrokken bij de One World Week op de campus. De enquête is de eerste stap naar een verdere invulling van die rol.

Moscoviter denkt onder andere aan Art & Science-achtige projecten waarbij ‘een kruisbestuiving’ plaatsvindt tussen kunst en wetenschap. Hij wijst daarbij op voorbeelden in Nijmegen waar studenten zelfs studiepunten kunnen verdienen door deel te nemen aan dergelijke projecten. De enquete peilt de belangstelling naar allerlei kunstvormen, de bereidheid om daar actief of passief aan mee te doen en hoeveel geld dat mag kosten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het door studenten gerunde consultancybureau UniPartners Wageningen. De vragenlijst is hier in te vullen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.