Organisatie
Medewerkers

Burenweek ook bij FrieslandCampina

Deze week kunnen medewerkers van Wageningen UR en het NIOO weer kennis en ideeën opdoen bij hun buren op de Wageningse campus. Voor het eerst doet FrieslandCampina ook mee met de Burenweek.
Albert Sikkema

<foto: Ger Willems geeft uitleg>

Zo’n veertig personeelsleden van Wageningen gingen vandaag naar FrieslandCampina op de campus om een kijkje te nemen bij de zuivelcoöperatie. Ze werden welkom geheten door Ger Willems, wetenschappelijk directeur en hoofd van het Innovation Centre. Het zuivelconcern hecht waarde aan ontmoetingen met studenten en medewerkers van de universiteit en Wageningse onderzoeksinstituten, omdat het een open innovatiebeleid voorstaat. Dat was juist de reden dat het bedrijf zich op de campus vestigde, zegt Willems. Bij het Innovation Centre werken 320 mensen.

FrieslandCampina heeft veel samenwerkingsprojecten met Wageningen UR, legde Willems uit. Van de bijna negentig door het bedrijf bekostigde promovendi werken de meeste op de campus en Wageningse voedingsstudenten maakten dit studiejaar zuivelproducten in de proeffabriek van FrieslandCampina. Die proeffabriek konden de medewerkers alleen vanachter het glas bekijken. Vanwege de veiligheid en sanitaire voorschriften wil het bedrijf geen bezoekers in de testfaciliteit.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.