Organisatie
Onderwijs
Video

Derde genomineerde Teacher of the Year 2016: Roel Dijksma

De derde genomineerde voor de jaarlijkse Teacher of the Year Award is bekend: universitair docent Hydrogeologie Roel Dijksma.
Linda van der Nat

Resource verraste, samen met een jurylid van de Teacher of the Year Award, Roel Dijksma aan het eind van zijn college in onderwijsgebouw Forum. Onder luid applaus van zijn studenten opende hij de zilveren envelop. ‘Dit is een groot compliment. Ik ben hier verguld mee, of moet ik zeggen verzilverd?’

Roel Dijksma werd nooit eerder genomineerd voor de Teacher of the Year Award, wel stond hij regelmatig op de longlist. Dijksma heeft wel een vermoeden hoe dat komt. ‘Ik hou ervan verhalen vertellen waarvan studenten zeggen: dat doet er toe. Ik probeer daarbij ook aan te sluiten bij de interesses van studenten.’ Bovendien probeert hij te voorkomen dat onderwijs geven routine wordt. ‘Het kan altijd anders en beter.’

De jury van Teacher of the Year zegt dat Dijksma zijn nominatie te danken heeft aan zijn eigenlijk, natuurlijke stijl van lesgeven, waardoor hij zelfs over minder interessante enthousiast weet te vertellen. Bovendien doet hij graag een stapje extra voor al zijn studenten. ‘Hij geeft om zijn studenten en niet alleen op onderwijsvlak.’

Wijzend op de nominatie grapt Dijksma: ‘Morgen ga ik weer verder met verhalen vertellen, maar dan met dit papiertje om mijn nek. En nu: pauze.’

De komende dagen maakt Resource ook de andere genomineerden voor de Teacher of the Year Award 2016 bekend. Eerder werd al bekend gemaakt dat André van Lammeren en Ute Sass-Klaassen in de race zijn om beste docent van 2016 te worden. De winnaar wordt 21 april bekend gemaakt, tijdens een feestelijke ceremonie waarop ook de onderwijsbonussen worden uitgereikt. De Teacher of the Year Award is een initiatief van het Universiteitsfonds Wageningen.

De overige genomineerden van 2016

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.