Organisatie
Column
Stijn van Gils

Column: wage ningen (2)

Oh jee, wat knullig. En dom. Twee taalfouten in één stukje van nog geen kantje. Maar toch, het staat er echt: antislib-ribbels op de Forumbrug. En dan ter aanvulling zeker jaarlijks baggeren, haha. Nee, natuurlijk is het antislip, dat weet zelfs Google als je het fout intypt. Dom, dom, dom. En dat doet zeker een…
Stijn van Gils

Alsof dat nog niet genoeg is, vlieg ik een regel verder opnieuw uit de bocht. Nu met ‘het schepte een band’ (ik heb iets met de weg- en waterbouw, geloof ik). Zeker, er zijn mensen die zand schepten, of sneeuw, misschien zelfs wel suiker, zout of moed. Maar banden tussen mensen, daar hoort natuurlijk het sterke werkwoord scheppen bij. ‘Het schiep een band.’

Dat juist dit de column is waarin ik de ontwerpers van het Wageningen Campus-logo met veel poeha van een spelfout – het is Wageningen, niet wage ningen – beticht, maakt het geheel alleen maar pijnlijker. ‘Als je gaat muggenziften, moet je zelf wel oppassen’, merkt een kritische lezer op.

Hij heeft helemaal gelijk. Ik had deze fouten niet moeten maken. Ik schaam me diep en ik bied hierbij mijn welgemeende excuses aan. In goed overleg met de redactie is besloten om vanmiddag alle Resources met deze fouten te vervangen door een nieuw exemplaar.

Ontwerpers van het Wageningen Campus-logo, zouden jullie hetzelfde kunnen doen met de campusborden?

Stijn van Gils (28) doet promotieonderzoek naar ecosysteemdiensten in de landbouw. Maandelijks beschrijft hij zijn worsteling met het systeem wetenschap.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.