Organisatie

Nooit meer de weg kwijt

Verdwalen op de campus was al niet makkelijk. Met de nieuwe borden die worden aangelegd wordt het praktisch onmogelijk gemaakt.
Roelof Kleis

Ze kunnen je niet ontgaan, de felblauwe borden op de lichtgroene palen. Opdringerige kleuren. Je kunt er niet omheen. En dat is precies de bedoeling. De nieuwe borden moeten bezoekers de kortste weg naar hun bestemming wijzen. Nieuw daarbij is dat naast de nummers en namen van de gebouwen ook een plaatje is afgedrukt. De plaatjes komen overeen met de plattegronden die bij de toegangen tot de campus zijn geplaatst.

nieuwbordcampus2.jpgDe borden maken onderdeel uit van een totaalpakket

aan bewegwijzering en routing op de campus die de komende maanden wordt uitgevoerd. Voor de automobilist komt er bewegwijzering naar de vier grote parkeerplaatsen bij Radix, Zodiac, Rikilt en Orion. Acht meter hoge borden wijzen naar respectievelijk P1 t/m P4. Vanaf de parkeerplaatsen worden bezoekers naar de gebouwen geleid. De borden die nu zijn geplaatst, maken daar onderdeel van uit.

nieuwbordcampus3.jpg

De komende tijd worden ook de fiets- en wandelpaden onder handen genomen. De wandelpaden krijgen een gele toplaag, de fietspaden blijven zwart. Op die manier moet er meer hierarchie in de infrastructuur ontstaan. Daarvoor wordt eerst nog de brug over de vijver bij Orion verbreed. Op soortgelijke wijze zoals bij de Forum-bug is gebeurd, worden de stromen voetgangers en fietsers gescheiden.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.