Student
Ultra
Studentenleven

Willie

Slechts 4 procent van alle uitvindingen in de industrie komen van vrouwen. Dat blijkt uit een studie van de Bocconi University in Milaan onder bijna 10.000 uitvinders uit 23 landen. En die vrouwelijke Willie Wortels verdienen gemiddeld 14 procent minder dan hun mannelijke collega’s. Vrouwen en techniek, het blijft problematisch. Zou die 4 procent vrouwen…

Y

Mannen lijken meer op gorilla’s dan op chimpansees, wat hun Y-chromosoom betreft tenminste. Dat hebben genetici van Penn State University in de VS ontdekt. Het is opmerkelijk, want genetisch staan chimps het dichtst bij de mens. Behalve dus wat dat mannelijke Y-chromosoom betreft. Wat dat verder betekent, is niet duidelijk. Maar speculeren mag natuurlijk.

SCAM

Sustainable Consumption And Marketing, zo heet het proefschrift waar Ynte van Dam van de leerstoelgroep Marktkunde en consumentengedrag deze week op promoveerde. Afgekort SCAM, oftewel zwendel. Een grapje, zegt Van Dam, die zichzelf omschrijft als een anarchistisch jarenzeventigadept. Hij baalt er alleen wel van dat – tot nu toe – niemand zijn statement heeft opgemerkt. De zwendel slaat overigens niet op zijn proefschrift, maar op de wereld van marktwerking en consumptie.

Depp-effect

Vrouwen vallen voor mannen met vrouwelijke trekken in hun gezicht. Maar dit Johnny Depp-effect werkt niet altijd, hebben wetenschappers van onder meer de Otago Universiteit van Nieuw-Zeeland ontdekt. Als vrouwen eerst wordt gevraagd om de ‘sekse’ van het gezicht te bepalen, vinden ze het gezicht daarna minder attractief. Dus vrouwen: even je hoofd gebruiken en weg is het Depp-effect.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.