Student
Nieuws

Kox (SP) en Verhoeven (D66) in debat over Oekraïnereferendum

Tiny Kox (SP) en Kees Verhoeven (D66) komen naar Wageningen voor een politiek café over het aanstaande Oekraïnereferendum. Op 15 maart kruisen zij bij studentenvereniging KSV Franciscus de degens.
Rob Ramaker

Op 6 april mogen alle Nederlanders in een raadgevend referendum stemmen voor of tegen een associatieverdrag met Oekraïne. De EU wil met dat akkoord de onderlinge handel stimuleren maar ook meer gaan samenwerken op politiek, juridisch en militair vlak. Voor- en tegenstanders van het verdrag botsen daarnaast over hun visies op de toekomst van het Europees project en de relatie met Rusland.

Tijdens het politiek café geeft studentenraadspartij VeSte een algemene inleiding. Daarna gaan een verklaard voorstander – Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid voor D66 – en tegenstander – Tiny Kox, Eerste Kamerlid voor de SP – in debat. Achteraf kan verder worden gesproken bij een borrel.

Organisator van de avond is Hugo de Vries, promovendus bij Microbiologie. Hij is één van de ‘gouden’ vrijwilligers van GeenPeil, het door weblog Geenstijl opgerichte platform dat het referendum initieerde. Naast het politiek café wil De Vries flyers uitdelen en langs de deuren gaan.

Het referendum is alleen geldig bij een opkomst van 30 procent. Het is slechts raadgevend en kan door de regering naast zich neer worden gelegd.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.