Student
Studentenleven

‘De Bunker dit voorjaar weer open’

Het bestuur van De Bunker verwacht dat de flatkroeg van Dijkgraaf in de volgende periode weer open kan. De Bunker ging twee weken terug dicht na een uit de hand gelopen feest.
Linda van der Nat

Idealis en het bestuur van De Bunker hebben afgesproken dat het bestuur zelf aan de bel trekt als het ‘huiswerk’ is afgerond, aldus Hellen Albers van de studentenhuisvester. Dit huiswerk betreft punten uit de gebruikersovereenkomst voor De Bunker, die door het bestuur niet goed zijn vastgelegd in concreet beleid. ‘Als het bestuur een scherpe vertaalslag kan maken, verwacht ik dat De Bunker snel weer open kan.’ Het gaat vooral om afspraken over het schenken van alcohol aan minderjarigen en het verhuren van de kroeg aan externen.

Bunkervoorzitter David van den Broek zei vorige week dat hij verwachtte dat De Bunker in de volgende periode weer open kan. Die begint op 14 maart. ‘Het is natuurlijk ontzettend jammer dat dit is gebeurd en ik snap dat Idealis een tijdelijke sluiting wil. Het is nu aan ons als bestuur om te laten zien dat we op een nieuwe basis verder kunnen. Ik verwacht dat het de volgende periode wordt zodat de zaak een beetje tot rust kan komen.’

Half februari liep een feest in de flatkroeg van Dijkgraaf uit de hand. Het bestuur van De Bunker had niet goed opgelet en een feest toegestaan van iemand die niet in Dijkgraaf woonde, wat niet mag volgens de regels van Idealis. Het feest, dat op Facebook openbaar werd aangekondigd, trok vervolgens maar liefst 400 mensen. Het lukte de ‘deurzitters’ niet om de menigte die voor de deur stond te laten vertrekken, aldus Bunkervoorzitter Van den Broek, waarna in overleg met de wijkagent werd besloten om het feest te laten eindigen zodat iedereen rustig Dijkgraaf kon verlaten. Dat ging niet goed: de groep feestvierders werd onrustig en er moest meer politie komen. Van den Broek: ‘De dienstdoende agenten voelden zich bedreigd door de overmacht en hebben toen besloten met geweld het terrein schoon te vegen.’

Idealis besloot daarop de flatkroeg voor onbepaalde tijd te sluiten. Volgens Albers is het uit gesprekken duidelijk geworden dat het om een incident gaat, maar dat het bestuur wel ‘haar zaakjes weer op orde moet krijgen’.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.