Wetenschap
Onderzoek

LEI onderzoekt gevolgen Brexit

De Engelse landbouworganisatie NFU heeft het LEI gevraagd om de consequenties in te schatten van een mogelijke Brexit voor de Britse landbouw.
Albert Sikkema

In een referendum gaat de Engelse bevolking zich in juni uitspreken of Engeland deel moet blijven uitmaken van de Europese Unie. Voorafgaand aan dit referendum wil de National Farmers Union (NFU) zijn positie bepalen. Daarom heeft de landbouworganisatie het LEI gevraagd om verschillende scenario’s door te rekenen van een eventueel Brexit.

‘Het Wageningse onderzoek moet duidelijk maken welke elementen in de landbouw- en handelspolitiek de NFU moet koesteren en benadrukken in haar lobby als het referendum leidt tot een vertrek van Engeland uit de Europese Unie’, verklaarde een bestuurder van de landbouworganisatie in de Britse pers. Het LEI-onderzoek moet eind maart gereed zijn.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.