Student
In beeld
Sport

Werewolves derde – en laatste – bij kampioenschap quidditch

Bij de eerste Nederlandse kampioenschappen quidditch, op 21 november gehouden in Wageningen, zijn de Wageningen Wolves als derde geëindigd. Nee, dat is niet goed. Er waren maar drie deelnemende teams.
Koen Guiking

Sven Menschel maakte foto’s. Bekijk het hele album:

Bij deze sport, gebaseerd op het spelletje zwerkbal in de Harry Potter-boeken, “vliegen” spelers op “bezemstelen”. Het spel wordt gespeeld met zes tegen zes en het doel is om een bal door één van de drie hoepels te gooien. Als dat lukt, krijg je tien punten. Na 17 minuten wordt de snitch losgelaten: een in het geel gekleed persoon met een balletje op zijn rug. Het team dat die bal bemachtigt, krijgt dertig extra punten. Vangst van de snitch betekent tevens het einde van het spel.

De QuidDutch, zoals het Nederlands kampioenschap is gedoopt, werd gewonnen door de North Sea Nargles uit Amsterdam. De Utrechtse Dom Tower Dementors werden tweede. eerder dit jaar speelden de Wageningen Werewolves nog Europees. ‘We hebben nu een grotendeels nieuw team’, zegt Charles El-Zeind. ‘Maar we kunnen ons nog steeds kwalificeren. Op 14 februari, tijdens de Benelux Cup, wordt beslist wie er naar het toernooi in Italië mogen.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.