Nieuws

Kinderles voeding valt in de smaak

Het Wageningse lespakket Voedselinnovaties voor de Kinderboekenweek vliegt ‘over de toonbank’. Liefst 4000 klassen gaan er tijdens de boekenweek mee aan de slag.

De Kinderboekenweek (7-18 oktober) heeft als thema ‘Raar maar waar; natuur, wetenschap en techniek’. Om leerlingen na te laten denken over hun eten, ontwikkelde Wageningen UR lespakketten over wetenschap en voedselinnovaties. Al meer dan 560 scholen hebben zo’n lespakket aangeschaft. Dat betekent dat een op de twaalf leerlingen met de Wageningse methode bezig gaan. De kinderen gaan nadenken over het eten van de toekomst of zelf eenexperiment doen.

Op de eerste dag (woensdag 7 oktober) van de Kinderboekenweek vindt ook de Kinderuniversiteit plaats. Thema is deze zesde editie het internationale jaar van de bodem. In de grote collegezaal van Orion krijgen 240 basisscholieren college bodemkunde. Hoogleraar Jakob Wallinga (Bodemgeografie en landschap) gaat vertellen over de ‘Bodem in beweging’.Violette Geissen (leerstoelgroep Bodemfysica en landmanagement) geeft les over de bodem als ‘De huid van de aarde’.

De colleges in Orion zaten binnen een week vol. De belangstelling van scholen voor voeding en gezondheid zit in de lift. Dit jaar konden er 1900 scholen meedoen aan het EU-schoolfruit en –groenteprogramma, dat door Wageningen UR wordt gecoördineerd. Deelnemende scholen krijgen gratis groente en fruit. De belangstelling was zo groot dat er geloot moest worden.

Behalve via school kunnen kinderen ook zelf het lespakket over voedselinnovaties krijgen. Op de website smaaklessen.nl zijn de video-instructie, proefhandleiding en een kleurplaat te downloaden.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.