Organisatie
Mini-interview

‘Zuurpruimen vind je overal’

Wie? Bastiaan Roest, directeur van startup Caenator Wat? Presenteerde deze week een frietautomaat aan collegevoorzitter Louise Fresco van Wageningen UR Waarom? Dit prototype wordt komende tijd getest op de campus
Rob Ramaker

De frietautomaat was werkelijk overal te zien. Hoe was uw week?

‘Overweldigend, we hadden hier niet van kunnen dromen. Ik word nog steeds elke dag door vier-vijf journalisten gebeld.’ Hoe voelde het dat Pauw uw automaat onder de nutteloze uitvindingen schaarde? ‘Ach, dat soort nieuws is ook nieuws. Stel dat ik al honderd machines had, dan zou ik ze deze week allemaal kunnen wegzetten. Zuurpruimen vind je overal. Ik denk dat er ooit nog wel een foto opduikt van Jeroen Pauw die een frietje uit onze machine haalt.’

07_Louise_friet.jpg

Er was ook serieuze kritiek. Het is idee is bijvoorbeeld helemaal niet nieuw.

‘Dat claimen wij ook helemaal niet. Er zijn tientallen initiatieven geweest en geen was succesvol. Een automaat moet een lekker frietje hebben, niet geuren en veilig zijn. Door de voortschrijdende techniek denken we nu wel succesvol te zijn.’De automaat is nu voor een tv-programma in Duitsland. Wanneer komt hij terug naar de campus? ‘Vanaf donderdag staat hij er waarschijnlijk weer.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.