Student

Bobo’s trekken busbaan open

De campus heeft nu ook officieel een busbaan. De eerste bus werd door loco-burgemeester Michiel Uytdehaag met spierkracht in gang getrokken.
Roelof Kleis

Dertien ton schoon aan de haak weegt zo’n blauwe lijnbus van Syntus. En dus had de stand-in burgemeester –en oud-student van Wageningen Universiteit- hulp nodig. Die kreeg hij van vertegenwoordigers van de provincie, de gemeente en Wageningen UR. Namens de ‘thuisploeg’ trokken onder anderen Simon Vink (woordvoerder RvB), Peter Booman (directeur Facilitair Bedrijf) en Joris Fortuin (hoofd Facility Management) mee.

De ploeg ‘officials’ deed er precies 44.13 seconden over om de dubbele bus over een afstandje van ongeveer vijftig meter voort te trekken. Daarmee was de lat gelegd voor de diverse AID-groepjes die daarna hetzelfde mochten proberen. De AID is vandaag van start gegaan met de traditionele spelletjesdag. Het bustrekken was een van de krachtmetingen voor de nieuwe eerstejaars.

bustrekkenBlije Bijtjes.jpgDe Blije Bijtjes (AID-groep 15) bleken het snelst. Het groepje (acht meisjes, zes jongens)

had aan 38,4 seconden genoeg. Dat was 0,7 seconden sneller dan de nummer twee. Die winnende tijd leverde de bijtjes 50 euro op, beschiikbaar gesteld door de organiserende krachtsportvereniging The Beasts. Het geld gaat volgens een van de bijtjes naar verwachting op aan drank.

De HOV-bus gaat maandag over een week pas zelf rijden. De bestaande lijn over de Nijenoordallee wordt daartoe gesplitst in twee lijnen: bus 84 gaat over de campus, bus 88 blijft de route Nijenoordallee volgen. De bus over de campus rijdt in de spits vier keer per uur en daarbuiten twee keer. Na half elf en in het weekeinde doet de bus de campus niet aan. Decampus is dan bereikbaar via lijn 88.

foto’s: Sven Menschel

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.