Student

AID’ers trekken bus vlot

De nieuwe lichting studenten mag vrijdagmiddag beginnen met bustrekken. Het spel is onderdeel van de openingsact van de HOV-busbaan over de campus.
Roelof Kleis

De openingsdag van de AID staat altijd in het teken van spelen. Eén van die spelletjes wordt nu dus het bustrekken. AID-groepjes moeten een bus van vervoerder Syntus tussen Forum en Orion over enkele tientallen meters over de busbaan trekken. Maar voordat de studenten aan de beurt zijn, gaan officials van de WUR, de gemeente en de provincie bustrekken. Met die ludieke handeling wordt de busbaan officieel geopend.

Dat wil nog niet zeggen dat de bus na vrijdag ook meteen gaat rijden. De nieuwe dienstregeling gaat over ruim een week in, op maandag 24 augustus. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de bus ook ’s avonds over de campus rijden. Voortschrijdend inzicht heeft vervoerder Syntus en de provincie doen besluiten de regeling aan te passen. Dat betekent dat lijn 84 tot half elf ’s avonds twee keer per uur over de campus rijdt.

De bus rijdt in de spits vier keer over de campus, buiten de spits twee keer. Na half elf is de campus wel bereikbaar, maar dan via lijn 88 die over de Nijenoord Allee rijdt. Deze bus stopt op de haltes Droevendaalsesteeg en Bornsesteeg. In het weekeinde rijden er geen bussen over de campus. Lijn 88 rijdt dan wel.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.