Student

Vakantiewerk: Moddergevechten op het wad

Wageningse studenten zijn graag bezig tijdens hun vakantie. Resource portretteert studenten die hun zomervakantie gebruiken om te werken in hun vakgebied. Deze week: Carien Meppelink.

Carien Meppelink struint deze zomer een week lang met toeristen over Schiermonnikoog. Zo deelt de student biologie en communicatie haar passie voor de natuur.

Als vrijwillige wadgids begeleidt Carien groepen van vijftien tot twintig toeristen. De excursies gaan over uiteenlopende onderwerpen: van een kruidenexcursie tot insecten determineren met kinderen. Carien: ‘Het leukste vind ik het om met de mensen het wad op te gaan. Kinderen die hun lol niet op kunnen en het heerlijk vinden dat ze een keer wél vies mogen worden. Ouders die moddergevechten houden en minder goed te stoppen zijn dan de kinderen. Dat is echt komisch.’

Haar passie voor de natuur zorgde ervoor dat ze biologie ging studeren in Wageningen. Na haar bachelor maakte ze de overstap naar communicatie. ‘Ik vind het leuk om wat te weten van biologie, maar ik wil het graag als hobby houden, niet als beroep. Daarnaast miste ik het ‘menselijke’ aspect te veel binnen biologie, het was te onderzoeksgericht voor mij. Daarom ben ik een wat toegepastere master gaan doen.’

‘Het is leuk om als wadgids de twee vakgebieden te kunnen combineren en er ook nog een vakantie aan vast te kunnen knopen. Ook al werk je min of meer fulltime, zo voelt het niet’, zegt Carien. Er zijn connecties te vinden tussen het gidsen en haar studieprogramma: zo gaat haar stage over de effecten van natuur- en milieueducatie. Later wil ze zich bezig blijven houden met voorlichting en bewustwording.

En wat ze van deze zomer verwacht? ‘Ik hoop dat ik het allemaal nog weet’, zegt Carien. Omdat het seizoenswerk is en dit pas haar tweede seizoen wordt, denkt ze dat ze haar kennis aan het begin wel weer even moet opfrissen. ‘Ik zie er in ieder geval erg naar uit om weer op het eiland te zijn.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.