Organisatie
Onderwijs

Ook Wageningen krijgt extra docenten

Ook Wageningen Universiteit krijgt een deel van de vierduizend extra docenten in het hoger onderwijs die onderwijsminister Bussemaker afgelopen week toezegde. Dat verklaart het ministerie van EZ.
Albert Sikkema

Onderwijsminister Bussemaker bespaart de komende jaren op de studiefinanciering en wil met een deel van die besparingen de onderwijskwaliteit versterken bij universiteiten en hogescholen in de vorm van extra docenten. Het groene onderwijs, waaronder Wageningen Universiteit, valt echter onder het ministerie van EZ.

Gaat dat ministerie de komende jaren ook extra geld voor docenten toewijzen? Jazeker, meldt een woordvoerder van het ministerie. ‘Middelen hiervoor gaan ook naar het hoger groen onderwijs via de lump sum (vaste Rijksbijdrage, red.). Daarbij gaat het ministerie van EZ net als OCW prestatieafspraken maken met elke instelling over de besteding van dat geld.’ Om hoeveel docenten het gaat, is nog onbekend.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.