Organisatie

Wageningen zichtbaar op World Expo

De World Expo die vandaag van start gaat in Milaan heeft ook een Wagenings tintje. Een palet aan innovatief Wagenings onderzoek krijgt een plekje in het Nederlandse paviljoen.
Roelof Kleis

Tot die avant-garde behoren onder meer het planten kweken op marsgrond van Alterra-onderzoeker Wieger Wamelink. Coördinator van de Wageningse bijdrage is landschapsarchitect Dirk Wascher van Alterra. ‘Nederland zou aanvankelijk helemaal niet meedoen aan de wereldexpositie’, licht Wascher de lastminute-actie toe. ‘Maar op initiatief van de gemeente Rotterdam en het bedrijfsleven is er toch een paviljoen gekomen.’

Thema van de expo is Feeding the planet, energy for life. In dat kader is dus ook plek voor een aantal Wageningse innovaties. Wascher heeft een groslijst van enkele tientallen onderwerpen bij de organisatie ingediend. De definitieve selectie was gisteren nog niet bekend. Zeker is wel dat Wamelink met zijn marsgrondproeven in Milaan is vertegenwoordigd. Hij gaat er bovendien een lezing houden. Wascher zoekt nog meer collega’s die dat willen doen. ‘In de tweede week van juni en september is er ruimte voor seminars. Wie wil kan zich bij mij melden.’

Wamelink ziet in de World Expo een mooie kans om aandacht te vestigen op zijn experimenten. ‘Er worden dagelijks 15.000 mensen verwacht. Ik heb voorgesteld om er een proefveldje aan te leggen, maar dat wilden ze niet.’ De World Expo is van 1 mei tot 31 oktober.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.