Organisatie
Nieuws

Koekeloeren bij collega’s tijdens Burenweek

Bijna 600 medewerkers gaan volgende week tijdens lunchpauzes bij andere afdelingen van Wageningen UR kijken. Het is dan 'Buurten bij je Buren-week'.
Koen Guiking

Het doel van de Burenweek is ‘kennis te maken met elkaar en elkaars werk’, een eerste stap naar multidisciplinaire samenwerking.

Voor het eerst doen ook het NIOO en Stoas mee aan de Burenweek van Wageningen UR, die voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd wordt. Voor die echte buren – NIOO en Stoas zijn geen onderdeel van Wageningen UR – is veel belangstelling. Rondleidingen door hun gebouwen waren snel volgeboekt.

Ook aan belangstelling voor afdelingen van Wageningen UR is geen gebrek. De bijeenkomsten die het Wageningen Soil Network organiseert, zoals rondleidingen door het Chemisch Biologisch Laboratorium Bodem en het Nederlands Centrum voor Luminescentiedatering, zitten bijvoorbeeld bijna allemaal vol.

Populair zijn ook excursies naar locaties waar onderzoek wordt gedaan naar het metabolisme van vissen of naar het gedrag van koolmezen (‘Koekeloeren bij de koolmezen’), evenals demonstraties van analysetechnieken van het Rikilt om voedselfraude op te sporen of te achterhalen hoe radioactief voedsel is.

Vorig jaar deden bijna 700 medewerkers mee aan de Burenweek. Dit jaar hebben een keine 600 medewerkers zich aangemeld. De inschrijfperiode is gesloten, maar, zegt organisator Mariët van Pluuren, wie zich last minute bij een burenactiviteit meldt kan meestal nog wel mee. ‘Dat gebeurde in voorgaande jaren ook geregeld.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.