Organisatie
Politiek

Hoogleraren kunnen solliciteren op functie rector

De raad van toezicht van Wageningen UR stelt deze week een profiel op voor de opvolger van Martin Kropff. Volgende week wordt deze profielschets gepubliceerd en kunnen alle Wageningse hoogleraren solliciteren op de baan.
Albert Sikkema

Dat stelt Janneke van Seters, secretaris van het college voor promoties. Een selectiecommissie van het college voor promoties, voorgezeten door hoogleraar Tiny van Boekel, voert de gesprekken met de kandidaten, selecteert de beste(n) en draagt die voor aan de raad van toezicht. Het college bestaat uit dertien hoogleraren. Drie daarvan nemen zitting in de selectiecommissie, welke verder wordt aangevuld met een directeur van een kenniseenheid en een student. Uiteindelijk benoemt de raad van toezicht de nieuwe rector.

Formeel beoordeelt het college voor promoties de kandidaten alleen op hun geschiktheid als rector, zegt Van Seters, maar de functie houdt ook het lidmaatschap van het college van bestuur van DLO in. Dus worden de kandidaten ook beoordeeld op hun kunde om een marktgerichte kennisorganisatie aan te sturen.

De hoogleraren kunnen solliciteren, maar kunnen ook worden voorgedragen door collega’s. De medezeggenschap is betrokken bij het opstellen van het functieprofiel.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.