Organisatie
Mini-interview

‘Ga op het kruisje staan’

Wie? Han Lindeboom, business unit manager bij Imares en hoogleraar Mariene ecologie Wat? Gaf als eerste Wageningse hoogleraar videocolleges bij de Universiteit van Nederland. Over de Noordzee. Wanneer? De colleges komen over anderhalve maand online.
Rob Ramaker

De opnames voor uw minicolleges zitten erop. Hoe ging het?

‘Je hebt het zelf net gezien. Ik kwam wat moeilijk op gang, maar daarna liep het soepel. Vorige week maandag bij de generale repetitie ging het helemaal niet goed. Afgelopen zondag heb ik daarom de hele dag geoefend. Bij het derde college kreeg ik het gevoel dat het goed kwam.’

Op welke manier was dit anders dan college geven?

‘Het is lastig om vijftien minuten de verhaallijn vast te houden zonder powerpoint. Ik weet dat ik goed college kan geven, van studenten krijg ik goede ratings. Maar dat is 45 minuten een praatje bij een plaatje. Hier is het: kijk die kant op, ga hier op het kruisje staan, kijk de camera in. Dat maakte het moeilijk me te concentreren op het verhaal.’

Neemt u van deze videocolleges nog lessen mee voor in de collegebanken?

‘Niet echt. Misschien kan ik ideeën net wat populairder brengen. Het is wel leuk dat deze colleges binnenkort online staan, zodat ik studenten ernaar kan verwijzen. Zeker voor beginnende studenten is dat interessant.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.