Student

Prijsvraag zet studentenbelang weer op de agenda

In Wageningen is sinds twee jaar geen studentenvakbond meer om op te komen voor studentenbelangen. Maar oud-bestuursleden van het voormalige WSO blijven hopen op een nieuw initiatief. Ze loven tot duizend euro uit voor het beste idee om studentenbelangen een impuls te geven.

Nico Claassens was ooit actief lid bij de WSO en nu bestuurslid van Stichting Arion, de stichting die waakt over de erfenis van de studentenvakbond. ‘Er gebeurt zo ontzettend veel op dit moment. De studiefinanciering is afgeschaft en heel Wageningen stond erbij en keek ernaar. Wie houdt er nog een overkoepelend oogje op de ontwikkelingen hier?’ In 2012 ging de Wageningse Studenten Organisatie (WSO) ter ziele. De organisatie kwakkelde toen al jaren. Maar ooit kon je niet om de WSO heen. Nico: ‘In de gouden jaren van de WSO was iedereen in Wageningen lid.’

Toch zijn de initiatiefnemers van de prijsvraag niet per se uit op een nieuwe vakbond. Nico: ‘De WSO was oudbollig en veel studenten voelden zich er niet meer thuis. We willen nu graag een nieuwe vorm van studentenactivisme stimuleren. We weten zelf ook niet precies hoe dat eruit ziet en daarom laten we de vraag zo open mogelijk. Heb je een idee wat in het algemeen voor studenten opkomt? Laat het ons weten, we zijn zelf ook erg benieuwd.’ De Students4Students award 2015 looft een prijs uit van maximaal €1000 voor het beste idee over bijvoorbeeld onderwijskwaliteit, duurzaamheid of academische vorming. Elke student kan meedoen. De deadline is op 21 februari.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.